Implant dentar

Implantul dentar este soluția optimă pentru înlocuirea unui dinte sau a mai multor dinți pierduți.

Există numeroase motive pentru care recomandăm implantul dentar în locul altor posibile variante: acesta redă estetica și funcțiile inițiale, nu necesită modificarea dinților învecinați și nu pune presiune pe aceștia, iar în anumite cazuri poate preveni resorbția osului.

Clinica Teodent - Implant Dentar
Clinica Teodent - Endodontie

Soluțiile Teodent pentru edentație sunt adaptate fiecărui caz.

Acolo unde există suficient suport osos, este folosit implantul convențional, care este, practic, un șurub ce îndeplinește funcția rădăcinii dintelui. Implanturile convenționale pot fi singulare sau multiple, în funcție de caz.

Pentru pacienții care nu dispun de suficient suport osos, există mai multe opțiuni:

 • Sistemul de implanturi Fast&Fixed - implanturi rapide, cu lucrări fixe în doar 24 de ore, potrivite pentru pacienții cu resorbție osoasă laterală dar cu suficient suport în partea frontală a maxilarelor
 • Implantul Zigomatic - potrivit pentru pacienții cu resorbție osoasă severă, presupune o intervenție mai invazivă dar cu rezultate imediate și chiar cu protezare la scurt timp după inserarea implantului
 • Implantul personalizat - potrivit pentru pacienții cu resorbție osoasă severă, presupune o intervenție puțin invazivă decât cea pentru implant zigomatic, iar implantul este, de fapt, un schelet metalic personalizat pentru fiecare persoană în parte, care se fixează cu șuruburi mixuțe de maxilar, în locurile în care se găsește suficient suport osos

Toate aceste intervenții sunt efectuate de un medic chirurg oro-maxilo-facial, sub anestezie locală, deci fără nici un fel de durere sau discomfort în timpul intervenției. Perioada de recuperare depinde de la caz la caz, și toate detaliile sunt discutate în amănunt astfel încât pacientul să înțeleagă situația, să analizeze opțiunile împreună cu medicul și să facă o alegere informată.

Etapele tratamentului pentru implant dentar

 • 1

  Consultația primară cu un medic stomatolog / chirurg

 • 2

  Examinare imagistică (radiografii și CT) pentru ca medicul să poate întocmi un plan de tratament personalizat, bazat pe informații precise.

 • 3

  Consultația finală, în cadrul căreia se vor discuta soluțiile de tratament și se vor lua decizii de comun acord.

 • 4

  Etapa de pregătire – igienizare, tratatamente sau proceduri necesare pentru a oferi un mediu bun și condiții propice pentru aplicarea implanturilor dentare.

 • 5

  Inserția implanturilor dentare – intervenție chirurgicală sub anestezie.

 • 6

  Osteointegrare (3-6 luni) – perioadă de pauză, timp în care zona se va vindeca și implantul dentar se va stabiliza.

 • 7

  Aplicarea coroanelor protetice.

Odată ce lucrările de restaurare s-au terminat, este necesară o grijă deosebită pentru a păstra implanturile dentare în stare bună.

Rareori, pot exista anumite cazuri în care implantul dentar nu este soluția optimă sau când tratamentul trebuie să fie amânat, dar acest lucru va fi discutat cu medicul stomatolog/chirurg.

În clinica TEODENT, rata de succes a implanturilor dentare este de 98,6% datorită experienței specialiștilor noștri, în special pentru pacienții care beneficiază de tratamentul nostru complet de la început!

Teodent interviu

Odată ce lucrările de restaurare s-au terminat, este necesară o grijă deosebită pentru a păstra implanturile dentare în stare bună. Astfel, se recomandă controlul periodic, igienizarea riguroasă și semnalarea de urgență a oricăror eventuale probleme apărute.

Există instrumente și metode speciale în cabinetele stomatologice pentru igienizarea implanturilor dentare. De asemenea, la farmacii se găsește ață dentară care face igienizarea acasă mai ușoară. Aceste detalii sunt importante deoarece implanturile dentare au nevoie de îngrijire pentru a avea o viață cât mai lungă.

Opțiuni de tratament și restaurare

Implantul dentar convențional este potrivit pentru edentație atunci când există suficient suport osos. În cazurile cu resorbție, există și alte opțiuni de tratament și restaurare!

Clinica Teodent - Implant Dentar Fast & Fixed

Teodent - implant dentar

Sistemul de implanturi Fast&Fixed

Principalul avantaj și motivul pentru popularitatea crescută a acestui sistem de implanturi este faptul că restaurarea durează extrem de puțin: 24 de ore pentru o dantură completă cu lucrări protetice fixe!

Acest sistem este o opțiune pentru persoanele care nu prezintă suport osos în partea laterală a maxilarelor, dar au suficientă structură de susținere în partea frontală.

Teodent - implant dentar

Implantul personalizat

Acest tip de implant este, de fapt, un schelet metalic adaptat pentru fiecare pacient în parte, astfel încât să se potrivească perfect cu formele și structurile osoase. Intervenția este mai puțin invazivă comparativ cu alte soluții pentru resorbție osoasă, precum sinus lift.

Intervenția este mai puțin invazivă comparativ cu alte soluții pentru resorbție osoasă, precum sinus lift.

Clinica Teodent - Implant Dentar Personalizat
Clinica Teodent - Implant Dentar Zigomatic

Teodent - implant dentar

Implant zigomatic

Implanturile zigomatice reprezintă o soluție mai invazivă pentru cazurile cu resorbție osoasă, acestea fiind inserate în osul maxilar, cu vârful ancorat în osul zigomatic. Traseul de inserare întâlnește artere, vene, nervi, sinusuri și orbita ochiului.

Procedura necesită pregătiri temeinice, o intervenție complexă realizată prin colaborare interdisciplinară, motiv pentru care nu este recomandată la fel de frecvent pacienților (exceptând situațiile care impun acest tip de restaurare).

Clinica Teodent />

Redăm zâmbete și încredere de peste 15 ani!

Avem încrederea pacienților noștri, chiar și a celor foarte mici!

154
Recenzii de 5 stele de la clienți fericiți Află mai multe
Clinica Teodent >

Am inceput colaborarea cu dna. Dr. Mateiuc din 2008 de cand lucra la un cabinet la Iasi. Intre timp am plecat din tara si mandria mea este ca medicul igienist actual mereu lauda lucrarile facute de dna. doctor. De cate ori revin in tara, daca imi permite timpul trec pe la dna. doctor sa o salut. Felicitari pentru ascensiunea profesionala si pentru toate realizarile din acesti ani!

Client Teodent

Elena Mitrea

liber profesionist

Clinica Teodent >

Sunt pacienta a acestui cabinet. Se evidentiaza prin buna organizare, punctualitate, acte medicale de calitate cu aparatura moderna, si o buna comunicare cu pacientul, ceea ce iti ofera confort si siguranta. FELICITARI!

Client Teodent

Mariana Ichim Hodan

solist vocal si prezentatoare TV

Clinica Teodent >

Sunt pacienta acestui cabinet, multumesc echipei de doctori care au avut grija de aspectul zambetului meu.

Client Teodent

Isabella Pamparau

Castigatoarea Next Star 2014

Clinica Teodent >

In urma unui accident am pierdut un dinte din fata. Dupa 2 luni de cautari la medici din Botosani si Iasi, nimeni nu imi putea rezolva problema, fiind prea tanara pentru a face o lucrare sau un implant. Mi s a recomandat cabinetul teodent, d-na dr. Mateiuc a folosit o tehnica mai rara si mi-a refacut dintele fara sa mi-i afecteze pe ceilalti. In sfarsit pot zambi din nou!

Client Teodent

Anda Ciobanu

eleva

Clinica Teodent >