Stomatologie copii

Pedodonția reprezintă asistența stomatologică acordată copiilor. Pedodonții sunt stomatologi special pregătiți profesional pentru a avea grijă de sănătatea orală a copiilor.

Clinica Teodent - Stomatologie copii

Prima vizită la medicul pedodont ar trebui să aibă loc odată cu erupția primilor dinți de lapte, în jurul vârstei de 6 luni - 1 an. Chiar dacă pare foarte devreme, aceste consultații au mai degrabă rolul de familiarizare cu medicii și cabinetul/clinica.

În plus, pedodontul poate profita de ocazie pentru a le recomanda părinților metode de prevenire a cariilor și pentru a depista din timp eventualele leziuni, astfel încât abordarea acestora să fie blândă și cât mai puțin invazivă.

Stomatologia pediatrică include și tratamente profilactice precum: fluorizări, sigilări, și îndrumări cu privire la periajul dentar, toate acestea având ca scop abordarea proactivă a cariilor dentare.

Anumite afecțiuni ale dinților de lapte provoacă tulburări în dezvoltarea dinților definitivi, de aceea este foarte important ca părinții împreună cu medicul să se preocupe de dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a arcadelor dentare permanente. Dinții de lapte sunt la fel de importanți ca cei definitivi.

Servicii pedodontie oferite la Teodent

 • Stomatologie pediatrica
 • Profilaxie dentara
 • Cape pedodontice
 • Aparate miofunctionale
 • Tratamente sub sedare intravenoasa
Clinica Teodent - Stomatologie copii

Tipuri de anestezie

La clinica Teodent, utilizăm sedare intravenoasă pentru micuții pacienți. Chiar și așa, durerea poate fi resimțită, motiv pentru care sedarea este de obicei însoțită de anestezie locală.

Pentru sedarea intravenoasă, se administrează o mică injecție în vena din braț, care va reduce frica și va ajuta pacientul să se simtă mai relaxat în raport cu tratamentul pe care îl va primi. Mai precis, copilașul va avea senzația că a dormit. Cel mai adesea, sedarea de acest tip este completată de anestezie locală. Pulsul și respirația sunt monitorizate cu ajutorul unui dispozitiv medical care se fixează pe deget.

Sub acest tip de anestezie se poate face orice manoperă stomatologică (extracție, implant, etc) atât la copii cât și la adulti. Efectele încetează la 10-15 minute de când se oprește administrarea intravenoasă a anestezicului.

Sedarea intravenoasă are anumite avantaje

 • presupune evitarea anesteziei generale în majoritatea cazurilor

 • are efect imediat

 • nu implică riscul de înecare

 • timpul de recuperare este scurt

Din păcate, sedarea intravenoasă presupune și anumite dezavantaje:

 • necesitatea unui cateter intravenos

 • risc de învinețire locală (pe braț)

 • ușoară amnezie (ceea ce poate fi un avantaj, de fapt, deoarece rareori pacienții își doresc să-și amintească intervenția)

 • pacientul are nevoie de însoțitor ulterior intervenției

Ca o măsură de precauție, pacienții sunt sfătuiți să nu consume mâncare cu 3 ore înainte de intervenție, și să poarte o bluză cu mâneci scurte sau largi.

După trezirea controlată, pacienții staționează aproximativ jumătate de oră pentru a-și reveni, după care pot părăsi clinica.

Clinica Teodent />

Redăm zâmbete și încredere de peste 15 ani!

Avem încrederea pacienților noștri, chiar și a celor foarte mici!

154
Recenzii de 5 stele de la clienți fericiți Află mai multe
Clinica Teodent >

Am inceput colaborarea cu dna. Dr. Mateiuc din 2008 de cand lucra la un cabinet la Iasi. Intre timp am plecat din tara si mandria mea este ca medicul igienist actual mereu lauda lucrarile facute de dna. doctor. De cate ori revin in tara, daca imi permite timpul trec pe la dna. doctor sa o salut. Felicitari pentru ascensiunea profesionala si pentru toate realizarile din acesti ani!

Client Teodent

Elena Mitrea

liber profesionist

Clinica Teodent >

Sunt pacienta a acestui cabinet. Se evidentiaza prin buna organizare, punctualitate, acte medicale de calitate cu aparatura moderna, si o buna comunicare cu pacientul, ceea ce iti ofera confort si siguranta. FELICITARI!

Client Teodent

Mariana Ichim Hodan

solist vocal si prezentatoare TV

Clinica Teodent >

Sunt pacienta acestui cabinet, multumesc echipei de doctori care au avut grija de aspectul zambetului meu.

Client Teodent

Isabella Pamparau

Castigatoarea Next Star 2014

Clinica Teodent >

In urma unui accident am pierdut un dinte din fata. Dupa 2 luni de cautari la medici din Botosani si Iasi, nimeni nu imi putea rezolva problema, fiind prea tanara pentru a face o lucrare sau un implant. Mi s a recomandat cabinetul teodent, d-na dr. Mateiuc a folosit o tehnica mai rara si mi-a refacut dintele fara sa mi-i afecteze pe ceilalti. In sfarsit pot zambi din nou!

Client Teodent

Anda Ciobanu

eleva

Clinica Teodent >