Pedodontia reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor (pedodontie). Copiii sunt o categorie aparte de pacienti, datorita particularitatilor dintilor de lapte si a dintilor definitivi tineri, dar si pentru ca este esential sa castigam increderea micutilor inca de la inceput. 

Pedodontul este medicul stomatolog special pregatit profesional pentru a avea grija de sanatatea orala a copilului, asa cum medicul pediatru are grija de sanatatea lui generala. Prima vizita la medicul stomatolog pedodont ar trebui sa aiba loc odata cu eruptia primilor dinti de lapte, in jurul varstei de  6 luni-1 an.  Acest lucru permite copilului sa se familiarizeze atat cu pedodontul, cat si cu mediul cabinetului si ofera sansa medicului de a le recomanda parintilor metode de prevenire a cariilor, dar si de a depista precoce leziunile.

Stomatologia pediatrica cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari,indrumari privind periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor. Anumite afectiuni ale dintilor de lapte provoaca tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi; de aceea este foarte important sa se acorde aceeasi atentie si tratarii dintilor de lapte, pentru ca de sanatatea lor depinde dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a arcadelor dentare permanente.

SERVICII PEDODOTIE

● Stomatologie pediatrica
● Profilaxie dentara
● Cape pedodontice
● Aparate miofunctionale
● Tratamente sub anestezie generala intravenoasa

 

Tipuri de sedare la copii și adolescenți

1. Inhalo sedare asistată de medic anestezist (sedare conștientă)
Copii care nu pot fi convinsi sa colaboreze cu medicul dentist, pot beneficia la cererea parintilor de anestezie prin inhalo-sedare (anestezie constienta). Sub inhalo-sedare, medicul va putea termina tratamentul propus in termen scurt, de obicei intr-o singura sedinta. In inhalo-sedare se utilizeaza protoxidul de azot (cunoscut ca si FUNNY GAS, un gaz analgezic si sedativ) in combinatie cu oxigen.

2. De multe ori varsta mica a copilului, imposibilitatea de a coopera si posibilele complicatii fac imposibila realizarea tratamentului stomatologic la copii chiar si sub inhalosedare cu protoxid de azot, si impun efectuarea tratamentului dentar sub ANESTEZIE GENERALA.