Protetica Dentara

Tratamente protetice

Tratamentele protetice sunt o categorie extrem de importanta a stomatologiei, intrucat presupun refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti care fie si-au pierdut capacitatea functionala, fie au fost pierduti complet de pe arcade in urma avansarii procesului carios.

Cele mai frecvente tratamente protetice

  • Lucrari protetice (coroane dentare, punti dentare) din materiale nobile, seminobile, ceramica dentara
  • Proteze mobile sau mobilizabile
  • Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale
  • Fatetari ceramice sau compozite
  • Lucrari pe implanturi
  • Tratament de echilibrare ocluzala
  • Incrustatii din materiale nobile sau ceramica

PROTEZA DENTARA

Proteza mobila nu mai are niciun element de sprijin sau ancorare. Proteza dentara se sprijina direct pe gingie si osul maxilar.
Proteza mobilizabila (scheletata) are elemente de sprijin mixt pe suportul gingivo- osos dar si pe dintii restanti. Acestia trebuie consolidati cu lucrari dentare  care au sisteme speciale de prindere ale protezei scheletate.

Un tip special de proteza dentara este cea sprijinita pe implanturi (Overdenture). In acest caz suprasolicitarea implanturilor dentare le scade speranta de viata.

COROANE DIN CERAMICA PRESATA

Ceramica dentara presata reprezinta o optiune  excelenta de restaurare adintilor frontali, redand frumusetea zambetului natural. Coroanele dinceramica dentara presata sunt realizate  fara suport metalic.
Structura de  baza  este un nucleu  rezistent din portelan sinterizat, care se topeste si se preseaza in cuptor la temperaturi inalte. Nucleul de ceramica se placheaza tot cu portelan printr-o tehnica de stratificare pas cu pas. Dintii artificiali din ceramica presata obtin astfel transluciditatea si culoarea naturala.

LUCRARI DENTARE DIN PORTELAN PE ZIRCONIU

Zirconiul permite luminii sa treaca la fel cum o face un dinte natural, in comparatie cu structura metalica ce blocheaza trecerea luminii.
Acesta este si unul dintre cele mai biocompatibile materiale disponibile in tehnica stomatologica si elimina posibilele alergii. Zirconiul folosit la realizarea lucrarilor dentare ceramice ca structura este si un bun izolator termic contribuind la mentinerea vitalitatii dintelui cand se doreste pastrarea nervului. Este folosit ca infrastructura subtire si rezistenta care ne permite sa aplicam ceramica, printr-o tehnica speciala de stratificare, obtinand rezultate estetice deosebite.

FATETE DENTARE

Fatetele dentare sunt un element de actualitate in practica stomalogiei estetice si presupune aplicarea pe fata vizibila a dintilor, cu predilectie la dintii frontali a unor fatete speciale din ceramica. Rezultatele tratamentelor cu fatete dentare dau satisfactie maxima, obtinandu-se un zambet alb, stralucitor, cu dinti frumos aliniati.