Implant Dentar în Botoșani

Implantul dentar este o soluție optimă pentru înlocuirea unui dinte sau a mai multor dinți pierduți, astfel fiind redate funcțiile și estetica inițiale. Implanturile pot fi singulare sau multiple, în funcție de caz și recomandările specialiștilor TEODENT.

Cu cât mai devreme începe reabilitarea orală cu implanturi, cu atât intervenția va decurge mai ușor și, în anumite cazuri, se poate preveni resorbția osului prin inserția implantului.

Rareori, pot exista anumite cazuri în care implantul dentar nu este soluția optimă sau când tratamentul trebuie să fie amânat, dar acest lucru va fi discutat cu medicul stomatolog / chirurg.

Etapele tratamentului pentru implant dentar sunt:

  • Consultația primară cu un medic stomatolog / chirurg. Este necesară o examinare imagistică (radiografii și CT).
  • Consultația finală, în cadrul căreia se vor discuta soluțiile de tratament și se vor lua decizii de comun acord.
  • Etapa de pregătire – igienizare, tratatamente sau proceduri necesare pentru a oferi un mediu bun și condiții propice pentru aplicarea implanturilor dentare.
  • Inserția implanturilor dentare – intervenție chirurgicală sub anestezie.
  • Osteointegrare (3-6 luni) – perioadă de pauză, timp în care zona se va vindeca și implantul dentar se va stabiliza.
  • Aplicarea coroanelor protetice.

Odată ce lucrările de restaurare s-au terminat, este necesară o grijă deosebită pentru a păstra implanturile dentare în stare bună. Astfel, se recomandă controlul periodic, igienizarea riguroasă și semnalarea oricăror eventuale probleme apărute.

În clinica TEODENT, rata de succes a implanturilor dentare este de 98,6% datorită experienței specialiștilor noștri, în special pentru pacienții care beneficiază de tratamentul nostru complet de la început!