Protetică Dentară

Tratamentele protetice sunt o categorie extrem de importanta a stomatologiei, intrucat presupun refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti care fie si-au pierdut capacitatea functionala, fie au fost pierduti complet de pe arcade in urma avansarii procesului carios.

Clinica Teodent - Protetica dentara

Tratamente protetice

Tratamentele protetice sunt o categorie extrem de importantă a stomatologiei, întrucât presupun refacerea sau înlocuirea unuia sau mai multor dinți care fie și-au pierdut capacitatea funcțională, fie au fost pierduți complet de pe arcade în urma avansării procesului carios.

Clinica Teodent - Protetica dentara

Cele mai frecvente tratamente protetice:

  • Lucrări protetice (coroane dentare, punți dentare) din materiale nobile, seminobile, ceramică dentară
  • Proteze mobile sau mobilizabile
  • Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale
  • Fațetări ceramice sau compozite
  • Lucrări pe implanturi

Coroane din ceramică presată

Ceramica dentară presată reprezintă o opțiune excelentă de restaurare a dinților frontali, redând frumusețea zâmbetului natural. Coroanele din ceramică dentară presată sunt realizate fără suport metalic. procedura completă de diagnostic.

Structura de bază este un nucleu rezistent din porțelan sinterizat, care se topește și se presează în cuptor la temperaturi înalte. Nucleul de ceramică se plachează tot cu porțelan printr-o tehnică de stratificare pas cu pas. Dinții artificiali din ceramică presată obțin astfel transluciditatea și culoarea naturală.

Clinica Teodent - Protetica dentara
Clinica Teodent - Protetica dentara

Lucrări dentare din porțelan pe zirconiu

Zirconiul permite luminii să treacă la fel cum o face și în cazul unui dinte natural, în comparație cu structura metalică ce blochează trecerea luminii.

Acesta este și unul dintre cele mai biocompatibile materiale disponibile în tehnica stomatologică și elimină posibilitatea de alergii. Zirconiul folosit ca structură la realizarea lucrărilor dentare ceramice este și un bun izolator termic, contribuind la menținerea vitalității dintelui când se dorește păstrarea nervului. Este folosit ca infrastructură subțire și rezistentă care permite aplicarea ceramicii printr-o tehnică specială de stratificare, obținând rezultate estetice deosebite.

Proteză dentară

Proteza mobilă nu are niciun element de sprijin sau ancorare. Aceasta se sprijină direct pe gingie și osul maxilar.

Proteza mobilizabilă (scheletată) are elemente de sprijin mixt pe suportul gingivo-osos dar și pe dinții restanți. Aceștia trebuie consolidați cu lucrări dentare care au sisteme speciale de prindere a protezei scheletate.

Un tip special de proteză dentară este cea sprijinită pe implanturi (Overdenture). În acest caz suprasolicitarea implanturilor dentare le scade speranța de viață.

Clinica Teodent - Protetica dentara
Clinica Teodent - Protetica dentara

Fațete dentare

Fațetele dentare sunt un element de actualitate în practica stomalogiei estetice. Procedura presupune aplicarea pe fața vizibilă a dinților, cu predilecție la dinții frontali, a unor fațete speciale din ceramică.

Rezultatele tratamentelor cu fațete dentare dau satisfacție maximă, obținându-se un zâmbet alb, strălucitor, cu dinți frumos aliniați.

Clinica Teodent />

Redăm zâmbete și încredere de peste 15 ani!

Avem încrederea pacienților noștri, chiar și a celor foarte mici!

154
Recenzii de 5 stele de la clienți fericiți Află mai multe
Clinica Teodent >

Am inceput colaborarea cu dna. Dr. Mateiuc din 2008 de cand lucra la un cabinet la Iasi. Intre timp am plecat din tara si mandria mea este ca medicul igienist actual mereu lauda lucrarile facute de dna. doctor. De cate ori revin in tara, daca imi permite timpul trec pe la dna. doctor sa o salut. Felicitari pentru ascensiunea profesionala si pentru toate realizarile din acesti ani!

Client Teodent

Elena Mitrea

liber profesionist

Clinica Teodent >

Sunt pacienta a acestui cabinet. Se evidentiaza prin buna organizare, punctualitate, acte medicale de calitate cu aparatura moderna, si o buna comunicare cu pacientul, ceea ce iti ofera confort si siguranta. FELICITARI!

Client Teodent

Mariana Ichim Hodan

solist vocal si prezentatoare TV

Clinica Teodent >

Sunt pacienta acestui cabinet, multumesc echipei de doctori care au avut grija de aspectul zambetului meu.

Client Teodent

Isabella Pamparau

Castigatoarea Next Star 2014

Clinica Teodent >

In urma unui accident am pierdut un dinte din fata. Dupa 2 luni de cautari la medici din Botosani si Iasi, nimeni nu imi putea rezolva problema, fiind prea tanara pentru a face o lucrare sau un implant. Mi s a recomandat cabinetul teodent, d-na dr. Mateiuc a folosit o tehnica mai rara si mi-a refacut dintele fara sa mi-i afecteze pe ceilalti. In sfarsit pot zambi din nou!

Client Teodent

Anda Ciobanu

eleva

Clinica Teodent >