Estetică facială

Procedurile estetice minim invazive pentru îmbunătățirea aspectului fizic au devenit din ce în ce mai populare și mai accesibile. Acestea sunt menite să șteargă din semnele trecerii timpului sau să corecteze mici imperfecțiuni fără a fi foarte evidente, păstrând un aspect cât mai natural. Persoanele care apelează la intervențiile non-chirurgicale se pot bucura de o creștere a încrederii în sine și de o fizionomie mai armonioasă.

Specialistul nostru în chirurgie maxilo facială, Dr. Emanuel Anti, efectuează intervenții estetice non-chirurgicale și chirurgicale în cadrul clinicii Teodent Botoșani.

Citiți în continuare pentru a descoperi care procedurile de care puteți beneficia și pentru ce sunt recomandate.

Teodent Estetica faciala
Teodent Estetica faciala

Mărire buze

Procedura de augmentare a buzelor este din ce în ce mai populară, și fiind minim-invazivă, este o metodă simplă de înfrumusețare sau de retușare.

Practic, se injectează acid hialuronic pentru a se obține buze senzuale, puțin mai voluminoase. Procedura este de scurtă durată și nu necesită pregătiri speciale, dar este necesar un consult cu medicul înainte de procedură.

Posibilele reacții adverse ar fi hematoamele și echimozele.

Teodent Estetica faciala

Corecție asimetrie buze

Acidul hialuronic poate fi folosit și pentru corectarea buzelor, procedură care modifică mai puțin fizionomia , având doar scopul de a face ca buzele să fie proporționale sau simetrice.

Se vor face injectări în puncte specifice, care să refacă proporțiile buzelor și să asigure un aspect plăcut. Procedura este de scurtă durată și efectele se mențin câteva luni.

Teodent Estetica faciala

Mărire pomeți

Volumizarea pomeților este indicată pentru refacerea conturului facial și pentru echilibrarea proporțiilor sau ștergerea urmelor lăsate de ani.

În general este necesară o cantitate foarte mică, această zonă fiind ușor de evidențiat. Procedura este de scurtă durată (până la jumătate de oră), efectul este vizibil imediat și are o remanență mai mare decât în cazul buzelor.

Teodent Estetica faciala

Reconturare facial/mandibulară

Reconturarea este o procedură minim invazivă care constă în injectarea de acid hialuronic pentru a reface trăsăturile și a îmbunătăți aspectul prin modificarea conturului facial. Fiecare caz este diferit, motiv pentru care uneori poate fi necesară o cantitate mai mare de substanță.

Reconturarea facial-mandibulară este o procedură rapidă (cu durata de până la jumătate de oră), nedureroasă și cu rezultate imediate care se mențin o perioadă îndelungată (chiar până la 18 luni).

Teodent Estetica faciala

Estompare riduri

Ridurile și pielea uscată sunt consecințe firești ale trecerii timpului, însă prin tehnică minim invazivă, acestea pot fi diminuate, scopul fiind obținerea unui aspect sănătos, hidratat, regenerat al pielii.

Estomparea ridurilor se realizează prin injectarea de acid hialuronic.

Teodent Estetica faciala

Ștergere riduri periorale

Ridurile periorale sunt situate deasupra buzei superioare, și sunt cauzate de fumat, expunere frecventă la soare sau încrețirea repetată a buzelor.

Tratamentul constă în injectare unor cantități mici de acid hialuronic, procedură nedureroasă, de scurtă durată și cu rezultate vizibile.

Efectele adverse constau în edeme și echimoze, care dispar la scurt timp după.

Teodent Estetica faciala

Ștergerea ridurilor de pe gât cu Acid Hialuronic

Pielea de pe gât își pierde elasticitatea și fermitatea odată cu trecerea timpului, și una din consecințe este apariția ridurilor inestetice care afectează atât gâtul cât și zona decolteului.

Estomparea ridurilor de pe gât se poate face prin injectarea de acid hialuronic, procedură de scurtă durată (aproximativ jumătate de oră) și nedureroasă (se folosește cremă anestezică). Posibilele reacții adverse sunt echimoze și edeme, însă doar pe termen scurt.

Teodent Estetica faciala

Ștergerea ridurilor de pe gât cu fire PDO

Pielea de pe gât își pierde elasticitatea și fermitatea odată cu trecerea timpului, adesea fiind mai afectată decât tenul . Acest lucru este valabil și pentru decolteu

Din fericire, există soluții care pot estompa liniile inestetice – cu ajutorul a 30-40 de fire, efectul va fi spectaculos. Intervenția este de scurtă durată (aproximativ jumătate de oră) și nedureroasă (se folosește cremă anestezică).

Pot apărea echimoze și edeme, pe termen scur

Teodent Estetica faciala

Terapia Vampir (PRP)

Terapia Vampir este un tratamentu cu plasmă proprie îmbogățită cu trombocite. Procedura presupune recoltarea unei mici cantități din sângele pacientului într-o eprubetă specială, care apoi este centrifugată.

În final se extrage fracția activată de plachete sangvine, alături de factori de creștere și regenerare tisulară. Înainte de intervenție sunt necesare evaluarea stării de sănătate și câteva analize medicale.

Este o terapie cu efect spectaculos mai ales pentru ridurile din jurul ochilor și gurii, dar este folosită cu succes pentru întinerirea și regenerarea pielii, diminuarea ridurilor fine, umplerea ridurilor profunde, augmentarea buzelor, refacerea fermității și îmbunătățirea aspectului gâtului, decolteului, mâinilor, cât și vindecarea cicatricilor.

Teodent Estetica faciala

Umplerea șanțurilor nazogeniene

Șanțurile nazogeniene sunt ridurile care se întind de la aripa nazală la colțul gurii. Acestea se accentuează în urma expresiilor faciale repetate, a pierderii volumului facial sau ca urmare a scăderii producției de colagen și elastină.

Prin injectarea șanțurilor cu acid hialuronic se poate obține un efect de umplere care poate dura până la 12 luni. Procedura este nedureroasă și rapidă (aproximativ jumătate de oră).

Efectele secundare sunt echimoze și roșeață (local), însă acestea dispar la scurt timp după intervenție.

Teodent Estetica faciala

Rinorecție cu Acid Hialuronic

Reconturarea este o procedură minim invazivă care constă în injectarea de acid hialuronic pentru a reface trăsăturile și a îmbunătăți aspectul prin modificarea conturului facial.

Fiecare caz este diferit, motiv pentru care uneori poate fi necesară o cantitate mai mare de substanță.

Reconturarea facial-mandibulară este o procedură rapidă (cu durata de până la jumătate de oră), nedureroasă și cu rezultate imediate care se mențin o perioadă îndelungată (chiar până la 18 luni).

Teodent Estetica faciala

Tratamentul Volite

Volite este un tip de acid hialuronic folosit în cadrul procedurilor de corectare a ridurilor fine, cu scopul de a hidrata pielea în profunzime și de a-i păstra elasticitatea naturală pe termen lung (aproximativ 9 luni).

Produsul este folosit cu succes pentru îmbunătățirea aspectului și calității pielii de pe față, gât, decolteu, dar și mâini, care adesea sunt cele mai afectate de trecerea timpului și prezintă cele mai evidente semne de îmbătrânire.

Procedura este nedureroasă din două motive: se folosesc ace foarte fine iar produsul în sine conține lidocaină.