Îngrijirea lucrărilor protetice
Află cum te poți bucura de lucrări dentare cât mai mult timp, asigurându-le estetica și funcționalit...
Endodonția este o specialitate a medicinei dentare recunoscută în mai multe țări din Europa și Statele Unite ale Americii începând cu anul 1967, care se ocupă cu studiul pulpei dentare umane și a țesutului periapical.
Tratamentul de canal (sau endodontic) se referă la terapia stomatologică a unui dinte cu inflamație pulpară, în scopul vindecării bolilor pulpei dentare (nervului) și păstrării lui în cavitatea orală.
Inflamația pulpară apare în urma agresiunii dintelui cauzată de carii profunde, obturații coronare (plombe) întinse, fracturi sau fisuri în smalț, sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte. Dacă nu se instituie un tratament endodontic complet și complex, dintele trebuie extras, el constituind o sursă de durere și un focar de infecție pentru organism.
Înainte de extracția dintelui trebuie epuizate absolut toate variantele de a-l salva. Așadar, scopul tratamentului de canal este de a ajuta pacienții să își păstreze dinții naturali.
Amânarea vizitelor la medic face ca avansarea leziunilor carioase să devină din ce în ce mai greu de remediat și tratat. Acest lucru duce la pierderea dinților, ceea ce poate avea o suită de consecințe neplăcute, despre care puteți citi pe blogul nostru.
Endodonția clasică poate avea anumite neajunsuri, cauzate de lipsa vizibilității și utilizării exclusive a simțului tactil. Însă tehnologia de ultimă generație a introdus microscopul operator în medicina dentară, revoluționând astfel acest domeniu.
Microscopul a venit în ajutorul medicilor specialiști, confirmand citatul marelui medic endodont Prof. Dr. S. Kim” You can’t treat what you can’t see” (”Nu poți trata decât ceea ce vezi”).
Microscopul s-a dovedit a fi util în vizualizarea mult mai bună a complexității anatomiei dentare, în tratamentul dinților cu acces dificil, la găsirea canalelor suplimentare, la îndepărtarea instrumentelor fracturate pe canal, în instrumentarea canalelor calcificate, lucruri care sunt foarte dificil de detectat prin metode tradiționale de tratament.
Microscopul ajută medicul să vizualizeze canalele radiculare la măriri de la 3,5 la 20 de ori și prin iluminarea câmpului operator cu lumină de înaltă intensitate.
Am inceput colaborarea cu dna. Dr. Mateiuc din 2008 de cand lucra la un cabinet la Iasi. Intre timp am plecat din tara si mandria mea este ca medicul igienist actual mereu lauda lucrarile facute de dna. doctor. De cate ori revin in tara, daca imi permite timpul trec pe la dna. doctor sa o salut. Felicitari pentru ascensiunea profesionala si pentru toate realizarile din acesti ani!
Sunt pacienta a acestui cabinet. Se evidentiaza prin buna organizare, punctualitate, acte medicale de calitate cu aparatura moderna, si o buna comunicare cu pacientul, ceea ce iti ofera confort si siguranta. FELICITARI!
Sunt pacienta acestui cabinet, multumesc echipei de doctori care au avut grija de aspectul zambetului meu.
In urma unui accident am pierdut un dinte din fata. Dupa 2 luni de cautari la medici din Botosani si Iasi, nimeni nu imi putea rezolva problema, fiind prea tanara pentru a face o lucrare sau un implant. Mi s a recomandat cabinetul teodent, d-na dr. Mateiuc a folosit o tehnica mai rara si mi-a refacut dintele fara sa mi-i afecteze pe ceilalti. In sfarsit pot zambi din nou!
Citește articolele noastre pentru a descoperi noutăți din domeniu, informații utile, probeleme de sănătate orală și variante de tratament.