Clinica Teodent - Endodontie

Ce este endodonția

Endodonția este o specialitate a medicinei dentare recunoscută în mai multe țări din Europa și Statele Unite ale Americii începând cu anul 1967, care se ocupă cu studiul pulpei dentare umane și a țesutului periapical.

Ce este tratamentul de canal?

Tratamentul de canal (sau endodontic) se referă la terapia stomatologică a unui dinte cu inflamație pulpară, în scopul vindecării bolilor pulpei dentare (nervului) și păstrării lui în cavitatea orală.

Inflamația pulpară apare în urma agresiunii dintelui cauzată de carii profunde, obturații coronare (plombe) întinse, fracturi sau fisuri în smalț, sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte. Dacă nu se instituie un tratament endodontic complet și complex, dintele trebuie extras, el constituind o sursă de durere și un focar de infecție pentru organism.

Înainte de extracția dintelui trebuie epuizate absolut toate variantele de a-l salva. Așadar, scopul tratamentului de canal este de a ajuta pacienții să își păstreze dinții naturali.

Amânarea vizitelor la medic face ca avansarea leziunilor carioase să devină din ce în ce mai greu de remediat și tratat. Acest lucru duce la pierderea dinților, ceea ce poate avea o suită de consecințe neplăcute, despre care puteți citi pe blogul nostru.

Clinica Teodent - Endodontie

În ce constă tratamentul de canal asistat de microscop?

Endodonția clasică poate avea anumite neajunsuri, cauzate de lipsa vizibilității și utilizării exclusive a simțului tactil. Însă tehnologia de ultimă generație a introdus microscopul operator în medicina dentară, revoluționând astfel acest domeniu.

Microscopul a venit în ajutorul medicilor specialiști, confirmand citatul marelui medic endodont Prof. Dr. S. Kim” You can’t treat what you can’t see” (”Nu poți trata decât ceea ce vezi”).

Microscopul s-a dovedit a fi util în vizualizarea mult mai bună a complexității anatomiei dentare, în tratamentul dinților cu acces dificil, la găsirea canalelor suplimentare, la îndepărtarea instrumentelor fracturate pe canal, în instrumentarea canalelor calcificate, lucruri care sunt foarte dificil de detectat prin metode tradiționale de tratament.

Microscopul ajută medicul să vizualizeze canalele radiculare la măriri de la 3,5 la 20 de ori și prin iluminarea câmpului operator cu lumină de înaltă intensitate.

Clinica Teodent - Endodontie

Avantajele tratamentului endodontic realizat la microscopul dentar sunt multiple

  • diagnosticul corect al unor afecțiuni ale dintelui care, fără magnificație, nu pot fi identificate: fracturi radiculare longitudinale, perforații, fisuri;
  • posibilitatea îndepărtării instrumentelor fracturate din canalul radicular;
  • posibilitatea aplicării în canalul radicular a unor materiale special ( MTA, Bioceramics) , a căror manipulare necesită o vizibilitate foarte bună;
  • creșterea confortului pacientului, prin scurtarea duratei tratamentului;
  • vizibilitatea foarte bună, care asigură medicului un bun control al manoperei efectuate.
Clinica Teodent />

Redăm zâmbete și încredere de peste 15 ani!

Avem încrederea pacienților noștri, chiar și a celor foarte mici!

154
Recenzii de 5 stele de la clienți fericiți Află mai multe
Clinica Teodent >

Am inceput colaborarea cu dna. Dr. Mateiuc din 2008 de cand lucra la un cabinet la Iasi. Intre timp am plecat din tara si mandria mea este ca medicul igienist actual mereu lauda lucrarile facute de dna. doctor. De cate ori revin in tara, daca imi permite timpul trec pe la dna. doctor sa o salut. Felicitari pentru ascensiunea profesionala si pentru toate realizarile din acesti ani!

Client Teodent

Elena Mitrea

liber profesionist

Clinica Teodent >

Sunt pacienta a acestui cabinet. Se evidentiaza prin buna organizare, punctualitate, acte medicale de calitate cu aparatura moderna, si o buna comunicare cu pacientul, ceea ce iti ofera confort si siguranta. FELICITARI!

Client Teodent

Mariana Ichim Hodan

solist vocal si prezentatoare TV

Clinica Teodent >

Sunt pacienta acestui cabinet, multumesc echipei de doctori care au avut grija de aspectul zambetului meu.

Client Teodent

Isabella Pamparau

Castigatoarea Next Star 2014

Clinica Teodent >

In urma unui accident am pierdut un dinte din fata. Dupa 2 luni de cautari la medici din Botosani si Iasi, nimeni nu imi putea rezolva problema, fiind prea tanara pentru a face o lucrare sau un implant. Mi s a recomandat cabinetul teodent, d-na dr. Mateiuc a folosit o tehnica mai rara si mi-a refacut dintele fara sa mi-i afecteze pe ceilalti. In sfarsit pot zambi din nou!

Client Teodent

Anda Ciobanu

eleva

Clinica Teodent >